Shopping Cart

Nincsenek termékek a kosárban.

PARAPUSZÍTÍTÓ

PARAPUSZÍTÍTÓ

2,900 Ft

Iskolai feszültség-levezető stresszlabda

Állatorvosnak készülni csupa izgalom, a stresszlabda kihagyhatatlan egy KisDoktor készletéből. Neve roppant megtévesztő, nemcsak a stressz hatékony levezetésére alkalmas, hanem legális és egészséges dopping eszköz is, hasznos társ a tanulásban.

Nem is gondolnád erről az egyszerű kis labdáról, mennyi mindent tud! 

Kutatásokkal bizonyították, hogy a stressz során felgyűlt energia egy része átirányítható egy tárgy felé, miközben a koncentráció és a ritmusos mozdulatsor (ahogy a labdát összenyomjuk) a problémáról a labdára irányítja a figyelmet. Ruth Popper 2013-as tanulmányában igazolta, hogy a kézfej összeszorítása idegi aktivitást vált ki az ellenoldali agyfélteke frontális lebenyének területén, magyarul egy sima labda-nyomkodás egy teljesen más agyterületet aktivál, mint ami magát a nyomkodást irányítja. 

Jobb és bal kézzel felváltva nyomkodva, a két különböző agyfélteke működését stimuláljuk. A bal agyfélteke a beszéd, és az elemző feladatok kontrollját végzi, míg jobb oldali társa főleg a kreativitásért felelős. Az agy felé futó pályák kereszteződése miatt a jobb kézzel végzett mozdulatsor a bal oldali agyterületre hat, és ugyanez fordítva is igaz.

Használata: Szorítsd a kezedbe a labdát, és fél percig tartsd nyomva. Ezután nyomd össze és engedd el ütemesen, legalább fél percen keresztül, majd ismételd a szorítástól a mozdulatsort. 

A tanulás során a tananyag memóriába épülését az segíti, ha jobb kézzel szorítjuk meg a labdát, az emlékek előhívásában pedig a bal kezes gyakorlat lesz hasznos. 

A sportot nem helyettesíti, mégis némi vérkeringést serkent a labda használata, ami hosszú, tanulós estéken üdítő változatosság lesz a tankönyv fölött görnyedve. 

Haladó tipp: nálunk bevált az elgémberedett nyakizmok masszírozásra is

PU hab anyagú stresszlabda, 6 cm. 3 éves kor alatt nem használható (fulladást okozhat).

Értékelések

Még nincsenek értékelések.

„PARAPUSZÍTÍTÓ” értékelése elsőként

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ajánlott termékek